Potrivit Ministerului Mediului, acum sunt peste 17.000 de șacali. De patru ori mai mulți decât lupii!
Șacalul este o specie protejată. Face parte dintre prădătorii nocturni, care vânează în haită. Șacalul e mai mic decât lupul, dar la fel de eficient.
Şacalul este un animal de pradă ce provine din Nordul Africii şi Orientul Mijlociu, dar în ultimii ani e tot mai des întâlnit în pădurile şi câmpiile din sudul ţării.
Ministerul Mediului stabilește numărul de exemplare ce poate fi vânat. Pentru sezonul 2020-2021, cota depășește 14.500.
Vânătorii cer autorităţilor să îi împuşte fără restricţii pentru că provoacă pagube comunităților, de la atacarea gospodăriilor, răscolirea gunoaielor și până la dezgroparea mormintelor din cimitire și consumarea cadavrelor, cum s-a întamplat cu un an în urmă în județul Tulcea. Asociațiile de ecologiști susțin că șacalul e un sanitar al pădurii și nu trebuie exterminat pentru că sunt şi alte soluţii
O soluție ar fi ca deșeurile să nu mai fie depozitate necontrolat la marginea localităților, iar stânele să fie mai bine păzite, spun ecologiștii.
În România, primii șacali au fost observați în perioada interbelică. Odată cu încălzirea vremii, tot mai multe exemplare au migrat la noi de la sudul Dunării.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display