Rezidențiat sub presiunea pandemiei Recomandat

Aproape doisprezece mii de absolvenți de medicină concurează zilele acestea pentru cele peste șapte mii de locuri scoase la concurs, într-o profesie greu încercată și solicitantă in acest an.
Ca în fiecare an, în luna noiembrie, examenul de rezidențiat îi așteaptă pe toți absolvenții de Medicină care își doresc să continue ascensiunea profesională și să își dedice cariera unei specialități.

La examenul de rezidențiat, ce va avea loc la data de 15 noiembrie 2020, s-au înscris 6396 de candidați la medicină, 3008 la medicină dentară și 2544 la farmacie. Ei vor concura pe un număr de 7061 locuri și posturi scoase pe cele 3 domenii de pregătire astfel: 4518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

În sesiunea 2020, cifra de școlarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2.

Examenul de rezidențiat se va desfășura în cele șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, dar în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

De asemenea, în acest an, s-a avut în vedere asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe. Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși. La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display