Înregistrare obligatorie a vaccinărilor în RENV și responsabilitățile medicilor de familie Recomandat

Toţi furnizorii de servicii medicale care prestează servicii de vaccinare indiferent de forma de organizare a asistenței medicale, în cadrul sistemului public sau privat, și indiferent de casa de asigurări sociale de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, vor fi obligați să se înregistreze în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea metodologiei de raportare și a circuitului informațional în RENV, aflat în dezbatere publică.

De asemenea, și furnizorii aflați în subordinea Ministerului Sănătății sau a altor ministere și instituții cu rețea sanitară proprie, sunt obligați să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în RENV, se arată în proiectul Hotărârii.

Astfel, furnizorii de servicii medicale, care prestează servicii de vaccinare, indiferent de forma de organizare a asistenței medicale în cadrul sistemului privat, au obligația de a se înregistra în RENV.

Totodată, ei au obligația de a înregistra în RENV serviciile de vaccinare prestate.

De asemenea, toți furnizorii de servicii medicale au obligația de a asigura vaccinarea copiilor și de a introduce în RENV datele privind antigenele efectuate în cadrul Programului Național de Vaccinare, dar și cele opționale sau administrate în situații epidemiologice speciale.

La prima înregistrare în RENV a unui copil, se vor introduce și vaccinările efectuate anterior, se arată în proiectul de Hotărâre.

Potrivit proiectului legislative, furnizorii de servicii medicale au obligația de a introduce datele solicitate în RENV, în termen de maxim 7 zile de la data administrării, dar nu mai târziu de ultima zi calendaristică a lunii, pentru toate persoanele vaccinate.

Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) constituie unicul instrument de înregistrare a furnizorilor de servicii de vaccinare. Excepția este constituită de situațiile epidemiologice speciale, când Ministerul Sănătății poate decide alt sistem de raportare și înregistrare.

De asemenea, RENV este în proprietatea și în administrarea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display