Medalie de Aur pentru o invenție din domeniul energiei solare alternative regenerabile Recomandat

 

O echipă din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a câștigat medalia de aur pentru o invenție din domeniul energiei solare alternative regenerabile.

Echipa de implementare a proiectului NANOPURIMON - „Abordări avansate bazate pe nanotehnologie pentru epurarea apelor uzate din poluanți organici și monitorizarea acestora în corpurile de apă”, cu codul 2SOFT/1.2.139 finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 a participat la două expoziții internaționale: Expoziția Europeană de Creativitate și Inovație „EURO INVENT” desfășurată la Iași, România pe 28 mai și a XXVI-a Expoziție Internațională de Inventică „INVENTICA 2022”, desfășurată la Iași, România, în perioada 22-24 iunie 2022.

Echipa a câștigat medalia de aur pentru invenția „Procesul de obținere a fotocatalizatorului hibrid pe bază de TiO2 nanocristalin și diatomit prin electroliză” (”The process for obtaining the hybrid photocatalyst based on nanocrystalline TiO2 and diatomite by electrolysis”).

Invenția câștigătoare este din domeniul energiei solare alternative regenerabile, purificarea fotocatalitică a apei și aerului din poluanți organici și anorganici, și folosește un fotocatalizator pe bază de dioxid de titan nanodimensionat grefat pe suprafața unui purtător poros și poate fi utilizat pentru purificarea mediilor apoase.

În cadrul evenimentelor la care a participat, echipa a prezentat rezultatele inovatoare obținute până în prezent și a demonstrat eficiența ridicată a instalației termice fotovoltaice elaborate, care este capabilă să producă simultan energie electrică, frig și căldură.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Centrul Naţional de Mediu, Chişinău.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.