Restaurante, pizerii şi fast food-uri din Galaţi, închise de Protecția Consumatorului. Ce nereguli au fost găsite Recomandat

Patru restaurante, pizerii şi fast food-uri din Galați au fost închise temporar de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, deoarece au fost găsite nereguli grave. Printre acestea amintim: mizerie, mucegai, rugină, produse expirate, oferte mincinoase și lipsa cântarului.

În cursul lunii septembrie 2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat o acțiune tematică regională de control pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în unităţile de alimentaţie publică. Mai multe restaurate au fost închise.

În acest context, au fost verificați 12 operatori economici din județ. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancțiuni: 13 amenzi contravenționale, în valoare de 86.000 lei, 20 avertismente, oprirea definitivă a unor materii prime în valoare de peste 2.000 lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate pentru următorii operatori economici: SC Sâmpetru M SRL (fast food BBQ), SC Carmenalex Sisters SRL (restaurant ”Grătarul cu jar”), SC Hangiul Priceput SRL, SC Dino Pizza Ovio SRL (pizzeria Dagostino).

Toate aceste puncte de lucru au fost redeschise după remedierea deficiențelor si reverificarea de către comisarii CJPC Galați.

Neregulile constatate, în timpul controalelor, au fost: folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare total necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar (agregate frigorifice pline de gheaţă, neigienizate, cu rugină, strat de mucegai, impurităţi, praf etc.), pavimente, pereţi şi tavan neigienizate; utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depășită sau fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără menționarea datei limită de consum; folosirea unor produse semipreparate fără indicarea datei de preparare; lipsa autorizației sanitar-veterinare pentru mijlocul de transport utilizat; lipsa cântarului sau a buletinului de verificare metrologică a acestuia; utilizarea practicilor comerciale incorecte prin înscrierea pe lista meniu a unor ingrediente calitativ superioare celor folosite în mod real; neindicarea, în lista meniu, substanţelor cu potential alergen conţinute în mâncăruri.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2022 08:44

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.