Memorialul Ipotesti Centrul National de Studii "Mihai Eminescu", instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, propune, pentru ediția din 2025 a Zilei Naționale a Lecturii, o gamă extinsă de activități ‒ Zilele Lecturii ‒ pentru cât mai mulți participanți, instituții partenere și public vizitator.
Începând cu 12 februarie 2025, în incinta Bibliotecii Naționale de Poezie Mihai Eminescu va putea fi văzută expoziția temporară Cartea și ipostazele ei (sec.XIX – sec. XX), care va cuprinde volume rare din Donația Mihai și Gheorghe Ursachi ‒ ediții în mai multe limbi ale textelor sacre, ediții germane de epocă ale scrierilor lui Goethe, Schiller, Schelling ‒ și edițiile Maiorescu ale operei eminesciene. Vernisajul va avea loc la ora 10:00.
Elevii Școlii Gimnaziale nr. 10 Botoșani și ai Școlii Gimnaziale nr. 12 Botoșani, vor fi implicați, pe data de 12 februarie, în proiectul derulat în Amfiteatrul Laurențiu Ulici ‒ „Bucuria lecturii”/„Muzică, mișcare, culoare și comunicare”.
Pe 13 februarie 2025, ora 13:00, la Biblioteca Municipală „Păstorel Teodoreanu” Dorohoi, cititorii sunt invitați să participe la lansarea volumului Congresul propriilor conștiințe rotitoare în prezența autorului, scriitorul Stelorian Moroșanu. În preambul, vor fi prezentate, în cadrul semnalului editorial, volumele apărute în anul 2024 în Colecția Ipotești.
Pe 14 februarie, începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul Laurențiu Ulici, va avea loc videoconferința Ziua Națională a Lecturii: Traiectorie 2025 ‒ proiect derulat pe 14 februarie în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.
administratieinfo.ro2-clj
Restaurarea Palatului Prefecturii Călărași – aproape de final!
„Dragi călărășeni,
Suntem foarte aproape de finalizarea reabilitării Palatului Prefecturii, una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din județul nostru!
Acest proiect de suflet nu doar că va reda orașului o clădire istorică într-o formă spectaculoasă, dar va contribui și la conservarea identității culturale a județului Călărași”-președintele CJ Călărași
administratieinfo.ro3-csj
Ședința trimestrială a SPCLEP din Caraș-Severin
Modul de implementare și extindere la nivel național a cărții electronice de identitate, proceduri de lucru și dezbaterea materialelor privind ghișeul unic sunt doar câteva din temele supuse discuțiilor la ședința desfășurată săptămâna trecută, la sediul Palatului Administrativ în organizarea Direcției de Evidență a Persoanelor a Județului Caraș-Severin.
Prezent la deschiderea lucrărilor, președintele Silviu Hurduzeu a apreciat activitatea și eforturile personalului pe linie de evidență a persoanelor și a subliniat importanța întâlnirilor tehnice, de acest gen, ca fiind o practică foarte utilă pentru coordonarea activităților și îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor.
Organizată trimestrial, ședința a reunit reprezentanții serviciilor publice comunitare locale de evidența persoanelor din Caraș-Severin.
---------------------
Julien-Iosif
judeteinfo.ro1-clj
Bienala Națională de Pictură și Grafică „Ștefan Luchian”, ediția a II-a
Muzeul Judetean Botosani găzduiește, în perioada 7 februarie – 3 martie 2025, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani, ediția a II-a a Bienalei Naționale de Pictură și Grafică „Ștefan Luchian”. Evenimentul expozițional, organizat de Societatea Culturală ,,EXPO-ART” Botoșani (președinte Liviu Șoptelea, artist vizual), îl are ca invitat de onoare pe artistul Liviu Suhar.
Sunt reunite pe simeze lucrări de pictură și grafică semnate de peste 100 de artiști români profesioniști, de diverse vârste, formați la școli diferite, majoritatea membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România (U.A.P.R.), proveniți din întreg arealul geografic al țării, dar și din Republica Moldova (Chișinău), Israel (Tel-Aviv) și Germania (Düsseldorf). Evenimentul este prezentat de prof. univ. dr. Petru Bejan, critic de artă. Moderator: Ana Coșereanu, muzeograf.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.