Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la deschiderea Conferinței Naționale a Punctelor Gastronomice Locale din România. Evenimentul este înscris în calendarul Festivalului Ivan Patzaichin – Rowmania, organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.
„Ideea punctelor gastronomice locale a plecat de la Tulcea, de la Ivan și membrii Asociației Ivan Patzaichin. Nu există loc mai potrivit, mai nimerit de unde să se lanseze aceste puncte gastronomice locale, pentru că Tulcea se mândrește cu o bogată istorie multiculturală, multietnică.
Fiecare dintre cele 16 etnii a adus în acest tezaur al Dobrogei tradiții, obiceiuri, dar și gastronomia proprie. Ne mândrim, așadar, cu mâncarea lipovenească, grecească, turcească, tătărească, ucraineană, machedonească, bulgărească, un întreg mix de gusturi și arome ce dau autenticitate gastronomiei dobrogene.
Salut, de asemenea, prezența Ministerului Antreprenoriatului, Economiei și Turismului, pentru că avem astăzi aici o adevărată platformă de networking, de schimb de idei. Fiecare dintre voi, cei care ați înființat puncte gastronomice, puteți veni cu experiența dumneavoastră și cu problematicile care apar și le puteți transmite direct spre Minister, permițând astfel ca legislația din domeniu să se armonizeze și mai bine cu realitățile din teren, și de ce nu, cu cererile turiștilor“, a declarat, în deschiderea evenimentului, Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display