Alexandru Rafila: 'Sănătatea nu are culoare politică' Recomandat

"Concluzia este următoarea: sănătatea nu are culoare politică şi este nevoie de un larg parteneriat în interesul pacienţilor din România, să putem să îmbunătăţim accesul pacienţilor la servicii de sănătate de calitate, pe de o parte, iar, pe de altă parte, să putem să protejăm personalul medical, să-l protejăm fizic, dacă vreţi, prin realizarea testării periodice pentru personalul medical faţă de infecţia cu noul coronavirus în această perioadă şi furnizarea de echipamente de protecţie, conform unor standarde recomandate de Uniunea Europeană, dar trebuie să existe şi o protecţie de natură juridică a personalului medical, evaluarea sau reevaluarea Legii malpraxisului", a afirmat Rafila, la finalul întâlnirii.

"Medicii de toate specialităţile încearcă să ajute, să trateze şi să salveze pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, încearcă să suplinească inacţiunea autorităţilor de sănătate publică atunci când iau decizii, de exemplu, de a trata pacienţii în diverse spaţii din spitale. Se întâmplă nenorociri, cum a fost cea de la Piatra Neamţ. Medicii şi asistenţii medicali sunt de multe ori victimele acestor decizii şi acestor încercări de a salva oamenii. Lucrul acesta trebuie reglementat, pentru ca astfel de situaţii să nu se întâmple şi să nu ajungem în situaţia în care personalul medical părăseşte această ţară pentru că nu este în stare să se asigure condiţii de protecţie individuală, dar şi de protecţie profesională", a explicat Alexandru Rafila.

Senatorul PSD Florian Bodog a menţionat, la rândul său, potrivit stiripesurse.ro,  că "este regretabil că în momentul de faţă se încearcă, mai mult sau mai puţin direct, culpabilizarea personalului medical", chiar dacă aceste persoane sunt, practic, "victime sigure ale actului administrativ".

"Zilele trecute toate spitalele din ţară au primit o adresă prin care sunt obligate să primească pacienţi, indiferent dacă au sau nu capacitate de a face acest lucru, indiferent dacă au sau nu locuri libere, sunt obligaţi să îi primească, ceea ce este absolut normal, însă eu cred că ar trebui dacă există o gândire coerentă, eu cred că ar trebui identificate toate locurile disponibile în spitale în aşa fel încât să nu supra-aglomerăm, cum s-a întâmplat la Piatra Neamţ", a declarat Bodog.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display