”Vi se pare normal ca România să ofere unicul exemplu din UE de închidere timp de 1 an și jumătate a școlilor? Nu s-a mai întâmplat nicăieri asta” atrage atenția reprezentantul României la Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, într-un interviu dat unei publicații naționale, alături de alți specialiști recunocuți, pe marginea deschiderii școlilor.
Dr. Rafila mai precizează că, de fapt, măsura de închidere a școlii este una pe care nici o altă țară din Europa nu a a luat-o în această manieră, în condițiile în care țara noastră ”stă poate cel mai bine în Uniunea Europeană în ceea ce privește această transmitere a bolii”
”Sunt ... îngrijorat de poziția Ministerului Sănătății, care spunea că nu se pot deschide școlile pe data de 8 februarie, în condițiile în care astăzi de exemplu, avem doar 2.000 de cazuri și 7.000 de teste efectuat”declară specialistul român.
”Elveția a ținut școlile deschise chiar și atunci când situația era gravă. Sănătatea mintală este pe primul loc ca interes pentru OMS, atunci când discutăm despre copii, și trebuie să ne asumăm riscuri, să găsim metode, dar școlile trebuie să funcționeze”, a mai susținut reprezentantul OMS, făcând referire la un studiu recent realizat în Elveţia și dat publicității, care arată că închiderea şcolilor a fost o decizie eficientă pentru reducerea transmiterii coronavirusului.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.