Cele mai întâlnite riscuri în mediul online au fost dependența de internet, 54,1%, știrile false, 39,5%, și cyberbullying-ul, 25,8%. Un procent de 42,4% dintre copii spun că au întâmpinat probleme în cadrul navigării pe internet, potrivit Organizației Salvați Copii.
Studiul „Impactul crizei COVID-19 și al carantinei asupra copiilor din România”, realizat de Organizația Salvați Copiii, arată că trei din zece copii spun că au petrecut zilnic mai mult de șase ore pe internet, în perioada pandemiei.
Pentru a îi ajuta pe copii să depășească aceste obstacole și pentru a veni în sprijinul lor, precum și cel al părinților, Organizația Salvați Copiii a lansat, miercuri, 11 noiembrie 2020, campania „Creștem o generație fără frică”
Obiectivul campaniei este acela de a aduce în atenția părinților principalele riscuri din mediul online care îi vizează pe copii, de a le oferi sfaturi practice și resurse care să îi ghideze, dar și de a le arăta că nu trebuie să se descurce singuri. Chiar și cei mai conectați la mediul online dintre părinți au la rândul lor temeri și incertitudini, se găsesc uneori în situații pe care nu știu cum să le gestioneze și apelează la sfaturile specialiștilor.
Părinții pot accesa platforma www.farafrica.ro, unde vor descoperi sfaturi utile, resurse, mesajele transmise de susținătorii campaniei, precum și modalitățile prin care pot contacta psihologii și specialiștii liniei de consiliere ctrl_AJUTOR.
Gabriela Alexandrescu, președintele Executiv Salvați Copiii România a subliniat că oricât am fi de conectați, oricât de multe informații am avea despre lumea digitală, vom fi la un moment dat puși în situația de a nu ști cum să îi sprijinim pe copii când vine vorba de utilizarea internetului.
Campania „Creștem o generație fără frică” este derulată în cadrul programului european Ora de Net și vine ca o continuare firească a campaniei „O lume fără frică”, demers susținut de Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric și Alex Dărăgiu, ce a avut ca scop susținerea copiilor care au experimentat situații de cyberbullying.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display