Aurel Nechita: "A pune la dispoziţia oamenilor centre comunitare medicale de permanenţă este unul dintre visele pe care le-am pus DEJA în practică" Recomandat

"Ne propunem refacerea completă a reţelei de 16 centre comunitare medicale de permanenţă din comunele gălăţene.

O parte din aceste centre au fost închise în timpul altor guvernări.

Obiectivul meu este ca ele să redevina accesibile populaţiei judeţului nostru.

În municipiul Galaţi avem două centre comunitare medicale de permanenţă, FUNCŢIONALE (unul în Micro 39 şi unul în Mazepa).

Urmează ca, în funcţie de modul în care evolueaza situaţia pandemică, să le putem inaugura pe următoarele două, conform proiectului Primăriei Galaţi.

Caracteristica principală a TUTUROR acestor centre comunitare medicale de permanenţă este faptul că ele asigură ASISTENŢA MEDICALĂ după ora 20 - cand se încheie programul cabinetelor medicilor de familie -, precum şi sâmbăta şi duminica.

Cu alte cuvinte, centrele respective au capacitatea de a da diagnostic şi de a asigura tratament injectabil nocturn.

Complet dotat, Centrul Social Universitar Stomatologic de pe strada Nicolae Bălcescu asigură asistenţă şi tratament persoanelor cu venit redus, aflate în evidenţele Primăriei Galaţi (activitatea centrului s-a oprit din motive obiective - debutul pandemiei la Galaţi), dar ne dorim să putem relua activitatea şi în acest loc destinat concitadinilor noştri.

Evident că îmi doresc să continuu să fac accesibile serviciile medicale şi să simplific accesul gălăţenilor din toate colţurile judeţului la medicamente.

În 2020, sănătatea este mai mult ca oricând prioritatea fiecăruia dintre noi.

Ca parlamentar, îmi fac propria datorie de onoare să dotez şi mai departe Galaţiul cu tehnologie medicală de ultimă oră - destinată în special noilor extensii ale spitalelor gălăţene - aducând astfel îmbunătăţiri concrete stării de sănătate a concitadinilor noştri.

Să ne amintim că în acest moment se lucrează la extinderea Unităţilor de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Copii şi de la Spitalul Judeţean, precum şi la ŞAPTE AMBULATORII ale spitalelor gălăţene (la Spitalul Judeţean, Spitalul de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul TBC, Maternitatea "Buna Vestire" şi Spitalul de Psihiatrie).

Din cele 15 proiecte disponibile în Regiunea Sud-Est pentru "Extindere si dotare ambulatorii", Galaţiul a obţinut şapte proiecte (iar din Regiunea Sud-Est fac parte şase judeţe!).

Preocuparea mea vizează şi continua dezvoltare a SERVICIILOR DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ DE EXCELENŢĂ.

Pentru că, tot la Galaţi, la Spitalul Judeţean, avem Centru Regional de Radioterapie, în dotarea căruia este prevăzut un al doilea accelerator liniar de particule (pentru tratamentul modern al cancerului) şi un PET CT (pentru diagnosticarea cu precizie a cancerului).

De asemenea, recent-înfiinţata Secţie de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Judeţean va beneficia de un nou spaţiu (în cadrul instituţiei medicale), precum şi de aparatură de ultimă generaţie.

Urmează ca Spitalul Judeţean să îşi crească gradul de performanţă prin adăugarea a încă unei bijuterii medicale - Secţia de Chirurgie Cardiovasculară.

Revenind la nevoile stringente ale momentului, creşterea capacităţii de testare a populaţiei este absolut necesară, ca măsură de bază în prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Avem deja pavilion nou-construit la Spitalul de Boli Infecţioase. Şi suntem abia la început de drum.

Perlă a Universităţii "Dunărea de Jos", Facultatea de Medicină şi Farmacie este "pepiniera" gălăţeană de cadre medicale şi facultatea cu cea mai mare solicitare şi număr de studenţi.

În fapt, Facultatea de Medicină şi Farmacie asigură - prin absolvenţii săi -, numărul necesar de cadre medicale pentru toată regiunea de la "Dunărea de Jos".

Acesta este drumul pe care mergem.

Sănătatea la Galaţi va deveni un reper de excelenţă în România.", transmite dr.Aurel Nechita, candidat PSD la Camera Deputaților.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display