Cel mai mare proiect din istoria Consiliului Județean Galați a mai făcut un pas. Recent, la sediul Consiliului Județean Galați a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor privind construirea unui depozit de deșeuri și a unei stației de sortare la Valea Mărului. Cele două sunt componente ale sistemului modern de gestionare a deșeurilor realizat în baza unui contract uriaș de peste 100 de milioane de euro.
Președintele Costel Fotea a semnat ordinul de începe a lucrărilor pentru lucrarea de la Valea Mărului. Stația de sortare și depozitul de deșeuri vor costa 60 de milioane de lei.
„Am făcut un nou pas mare pentru implementarea la Galaţi a celui mai performant sistem de management al deşeurilor din ţară. Este vorba despre Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi. La Valea Mărului vor fi depozitul de deşeuri şi staţia de sortare. Pentru aceste lucrări, procedurile de achiziţie publică au fost derulate în ultimii doi ani, cu clauză suspensivă. Acest contract reprezintă doar o etapă din marele proiect de management al deşeurilor care va fi implementat în județul nostru. Depozitul de deşeuri va avea o capacitate de un milion de metri cubi şi o durată de viaţă de cel puţin 30 de ani”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Investiția de la Valea Mărului este o componentă a unui proiect unic România și în partea de est a continentului european. Costel Fotea, președintele instituției, a semnat recent un contract de finanțare europeană în valoare de 104 milioane de euro în baza căruia se va construi un sistem modern de gestionarea deșeurilor. Investiția va fi gata în următorii ani și va acoperi toate necesitățile județului Galați.
Potrivit reprezentanților CJ Galați, Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) va cuprinde numeroase puncte de lucru la Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului. Aproximativ trei sferturi din valoarea investiției va fi folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare mecano - biologică a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrășământ pentru agricultură și în energie electrică care va fi folosită pentru funcționarea stației. Cu banii europeni vor fi construite mai multe stații de compostare, de sortare și de transfer pentru deșeuri și vor fi cumpărate mașini și pubele de gunoi pentru tot județul.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display